
تری گلیسیرید
تریگلیسیریدها نوع دیگری از لیپید یا چربی میباشند که هم در غذاها و هم در خون یافت میشوند. تریگلیسیرید بالا اغلب در اثر اضافه وزن، عدم فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، مصرف بیش از حد الکل یا رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات (قند و نشاسته موجود در نان، غلات، حبوبات، میوهها و غیره) بوجود میآید. میزان بالای تریگلیسیرید با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط است.
کلسترول
کلسترول ماده ای است که انرژی بدن شما را فراهم میکند و برای ساخت هورمونها و اسیدهای صفراوی مورد نیاز جهت هضم غذا استفاده میشود. بدن شما برای عملکرد مناسب نیاز به کلسترول دارد، اما مقدار زیاد آن میتواند موجب تجمع پلاک در رگها شود که ممکن است در نهایت منجر به بیماریهای قلبی یا سکته مغزی گردد. کلسترولها در سرتاسر بدن بصورت بستههای کوچکی به نام لیپوپروتیینها که از چربیهای خون یعنی لیپیدها و پروتیینها ساخته شدهاند، حرکت میکنند.
کلسترول خوب(HDL)
یک سوم کلسترول، توسط لیپو پروتئینهای پر چگال یا اچ دی ال حمل میشود. به این کلسترول، کلسترول خوب گفته میشود چون به حذف کلسترول بد از بدن و جلوگیری از تجمع آن در داخل عروق کمک میکند. هر قدر اچ دی ال بالاتر باشد، بهتر است. افرادی که کلسترول خوبشان خیلی کم است، بیشتر در معرض بیماری قلبی قرار دارند. مصرف چربیهای سالم مانند روغن زیتون میتواند به افزایش اچ دی ال کمک کند.
کلسترول بد (LDL)
بیشتر کلسترول موجود در خون توسط پروتئینهایی به نام لیپو پروتئینهای کم چگال یا ال دی ال حمل میشود. این لیپو پروتئینهای کم چگال را به عنوان کلسترول بد میشناسیم چون با مواد دیگر ترکیب شده و در رگها پلاک تشکیل میدهد. رژیم غذایی مملو از چربیهای اشباع شده و چربیهای ترانس منجر به افزایش میزان ال دی ال میشود.